Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da balık sezonunun açılışına katıldı. Denizlerdeki kirlenmeye dikkat çeken Erdoğan, balıkçılara bol kazançlı bir sezon diledi.
Erdoğan, katıldığı törende kaçak ve bilinçsiz avcılığın gelecek nesillerin haklarının gasp edilmesi olduğunu söyledi. Denizlerdeki kirliliğin balık çeşidini azalttığını anlatan Erdoğan, bu konuda gerekli önlemlerin alındığını belirtti.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları;
“Düşüncesizce denize atılan bir plastik 600 yılı buluyor. İşin daha da vahimi bu atıkların deniz canlıları tarafından yenilmesidir. Son yıllarda balık çeşitlerinin azalmasının nedeni işte bu nedendir.
Kaçak ve bilinçsiz avcılık gelecek nesillerin hakkını gasp etmek demektir. Böyle bir yanlışa düşülmeyeceğine inanıyorum. Denizleri korumak herşeyden önce balıkçıların görevidir. Kaçak kuralsız avlananlara yönelik yaptırımları da artıracağız. Sizlere bereketli bol kazançlı bir sezon diliyorum. Horonu yapan değerli gençlerimize teşekkür ediyorum.”