Ulaştırma ve Haberleşme Projeleriyle Türkiye’ye Çağ Atlattık
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ülkenin ulaştırma ve haberleşme alanında çağ atlattıklarını belirtti.
Bakan Uraloğlu, Cumhuriyet’in 100. yılında önemli ulaşım ve haberleşme projelerinin hizmete açıldığı bir yılda olduklarını ifade etti.
2023 Yılında Gerçekleştirilen Projeler
Uraloğlu, 2023 yılında hizmete alınan projeler arasında İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metro Hattı, Atatürk Kültür Merkezi-Kızılay Metro Hattı, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kayseri Anafartalar-Hızlı Tramvay Hattı, Konya-Antalya Yolu ve Demirkapı Tüneli, Zigana Tüneli, Yeni Foça Yat Limanı, TÜRKSAT Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi, Aydın-Denizli Otoyolu’nun 89 kilometrelik kesimi gibi birçok projenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın İhtiyaç Duyduğu Kapasite Artışı
Bakan Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın her geçen gün artan yolcu sayısı ve vatandaşlardan gelen talep üzerine ciddi bir kapasite artışına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu nedenle, havalimanını yenilikçi ve vizyoner bir bakış açısıyla geliştirecek çalışmalara başladıklarını söyledi.
Hava Trafik Kapasitesini Artırmak İçin Yeni Pist
Yeni pistin Sabiha Gökçen Havalimanı’nın hava trafiğini en az 2 katına çıkaracağını belirten Uraloğlu, ilerleyen zamanlarda bu kapasiteyi 2,5 katına çıkaracaklarını ifade etti.
Ulaştırmanın Temel Hedefi: Vatandaşların Yaşam Kalitesini Yükseltmek
Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde güvenli, ekonomik, konforlu ve hızlı bir ulaşım altyapısı oluşturmanın temel hedefleri olduğunu vurguladı. Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak projelerle Türkiye Yüzyılı’na hazır olduklarını ve bu yüzyılı daha da büyüterek ulaşım alanında da çağ atlatacaklarını söyledi.
“Durmak Yok Yola Devam”
Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Durmak Yok Yola Devam” sloganının ulaştırmacıların da sloganı olduğunu belirtti. Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak her projede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanlarında olduğu için teşekkürlerini iletti.