Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un da katıldığı açılışta kurdele kesilerek, eserler izlenime sunuldu.
Duygusal Bir Sergi: “Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi”
İsrail’in saldırılarıyla Gazze’de savaşa tanık olan çocukların duygularını, yaşadıkları travmaları, acılarını, içinde bulundukları zorlu koşulları sanat aracılığıyla aktararak, uluslararası toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan sergi, Gazze’de 2008-2009’daki “Dökme Kurşun Operasyonu” sırasında annesinin roketle hedef alınarak şehit edilmesi ve ardından ailesinden 26 kişinin katledilmesine tanık olan 6 yaşındaki Gazzeli Mona’nın çizdiği resimden hareketle, gazeteci Abdullah Aytekin tarafından başlatılan resim projesini içeriyor.
Çocukların Eserlerinden Oluşan Sergi
Sergide, Aytekin tarafından toplanarak bugüne kadar muhafaza edilen ve bir kısmı daha sonra yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden Gazzeli çocukların çizdiği 266 eser arasından bir seçki yer aldı. Ayrıca, İsrail’in son saldırılarında hayatını kaybeden gazeteciler ve doktorlar için de özel bir bölüm ziyaretçilerin dikkatine sunuldu.
Farklı Bölümler ve Enstalasyonlar
Toplam 1350 metrekarelik alana kurulan sergide, Gazzeli çocukların resimlerinden oluşan fiziksel enstalasyonlar ile yine resimlerin orijinallerinin aktarıldığı dijital gösterim bölümleri yer aldı. Bir diğer bölümde ise İsrail’in son saldırılarının ardından şehit olan çocukların eşyası, savaşı ve yıkımı tasvir eden moloz yığınları sergilendi.
Emine Erdoğan’ın Gözyaşlarına Gazzeli Çocuklardan Resim
“Dökme Kurşun Operasyonu” günlerinde Emine Erdoğan, “Filistin’de Barış İçin Kadınlar Toplantısı”ndaki konuşmasında, Gazze’de katledilen çocuklara ve kadınlara dikkati çekmiş, Gazze’deki trajedi nedeniyle gözyaşlarını tutamamıştı. Televizyondan Emine Erdoğan’ı izleyen Gazzeli Maysa Yousuf’un, “Sayın Hanımefendi, gözyaş