İzmir ve Antalya’da Aday Belirleme Süreci Hala Devam Ediyor
CHP’de aday belirleme çalışmaları hala tartışmaların gölgesinde sürüyor. Şu ana kadar 13 Büyükşehir ve 595 seçim çevresinde adaylar belirlendi.
Ancak aday belirlemenin henüz tamamlanamadığı illerin başında İzmir ve Antalya geliyor.
İzmir Adayının Açıklanması Ay Sonuna Kaldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla, İzmir için milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet oluşturuldu. Heyet, aday adaylarıyla yüz yüze görüşmeler yapıp rapor hazırladı ve bu rapor parti meclisinde ele alındı.
Ancak İzmir adayının açıklanması, ay sonuna kadar ertelendi. Heyetin önümüzdeki hafta tekrar İzmir’e gitmesi planlanıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Etkisi
Parti kaynakları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmir dahil bazı büyükşehirlerde aday belirleme sürecinde etkili olduğunu belirtiyor. İmamoğlu’nun söz sahibi olmak istediği için sürecin yavaş ilerlediği ifade ediliyor.
Olağanüstü Kurultay İddiaları
Aday belirleme tartışmaları devam ederken, parti içindeki muhalifler de seçim sonrası için hazırlık yapıyor. CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilen 11 büyükşehrin kaybedilmesi durumunda olağanüstü kurultay sürecinin başlayacağı iddia ediliyor.