Bolu‘da, bomba imha robotu ‘Ertuğrul’un bağladığı fünye ile uzaktan kumanda ile patlatılan valizden kıyafet çıktı.
Saat 20.00 sıralarında kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi’nin Bankalar mevkiinde duran bir valizden şüphelenen vatandaşlar, durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri valizin çevresine şerit çekerek güvenlik alanı oluşturdu. Vatandaşlar şeridin dışında tutuldu. Polis caddeye bomba imha uzmanı çağırdı.
“ERTUĞRUL” FÜNYE BAĞLADI
Olay yerine gelen bomba imha uzmanı ekipleri Bolu’da ilk defa şüpheli paket olayına uzaktan kumandalı bomba imha robotu ‘Ertuğrul’ ile müdahale etti. Bomba imha uzmanı, üzerinde kamera ve yön sensörleri bulunan robotu uzaktan kumanda ederek valize fünyeyi bağladı.
VALİZDEN KIYAFET ÇIKTI
Bu sırada çevredeki vatandaşlar da ilk kez gördükleri bomba imha robotunu ilgiyle izledi. Daha sonra ‘kontrollü patlama’ şeklinde 3 kez sesli uyarı yapılmasının ardından valiz fünye ile patlatıldı. Bomba imha uzmanı özel kıyafetlerini giyerek valizin yanına gitti. Valizde yapılan kontrolde kıyafet çıktı.
BOMBA İMHA ROBOTU ERTUĞRUL
Bomba İmha Robotu Ertuğrul, el yapımı patlayıcıların zorlu koşullar altında, güvenli bir mesafeden etkisiz hale getirilmesi amacıyla ASELSAN tarafından geliştirildi. İki kişi tarafından taşınabilen Ertuğrul, yüksek hareket kabiliyetine sahip bir üründür.
Kaynak: DHA
Haber Videosu
: Şüpheli valiz, bomba imha robotu Ertuğrul’un bağladığı fünye ile patlatıldı