1990 senesinden günümüze ve geleceğe işletmelere destek sunmaktadır. İşletmelere yapılan desteklerde ülkemizin üreticiliğini artırmaktır. Üretim alanında gelişme sağlanması için işletmelere her geçen gün desteğini artırmakta olan KOSGEB başvurusu nasıl yapılır bilmeyenler için sizlere uzmanlarımız tarafından detaylı bir KOSGEB Başvurusu kılavuzu hazırladık. KOSGEB başvuruları hakkında bilmek istediğiniz her şeye haberimizden ulaşabilirsiniz.
KOSGEB BAŞVURUSU NASIL YAPILIR ?
KOSGEB başvurusu dediğimiz zaman aklımıza hemen KOSGEB’e başvurup parayı alıp işletme kurmak geliyor ama işleyiş bu şekilde değil. Öncelikle KOSGEB tarafından açılan kurslara kayıt olup bu kursu başarı ile tamamlamanız gerekmekte. Kursu tamamladınız KOSGEB’e başvurdunuz yine direk olarak parayı alıp iş yeri kurma hayalleriniz boşa gidecektir. Çünkü KOSGEB öncelikle size iş yerini kendi imkanlarınızla açmanızı söylüyor. Sonrasında iş yerini açtıktan sonra harcadığınız tutarı belgeleyerek KOSGEB’den ödeneği alabilirsiniz.
KOSGEB desteği için öncelikli olarak gitmeniz gereken kursa E-Devlet sitesi üzerinden kayıt olabilirsiniz. Fakat bir önemli nokta daha hangi sektörde destek verildiğini iyi araştırmanız gerekmekte. Daha sonra KOSGEB size en yakın tarihli kurs ne zaman ise sizi o tarihte bir kursa katıyor. Bu kursu başarı ile tamamlamak işin en kolay kısmı.
KOSGEB için en zor kısım destek almak için başvuru yapma kısmı. KOSGEB desteğinde ilk aranan şartlar devlete karşı herhangi bir borcunuzun olmaması. Evet devlete karşı herhangi bir borcunuz varsa üzgünüz destek talebiniz onaylanmıyacaktır. Diğer bir şart ise işletmeyi nereye açacaksanız o bölgenin esnaflar odasına kayıt olmanız.
KOSGEB Başvuru İpuçları
KOSGEB başvurusu için ipuçları nelerdir ? KOSGEB kursunu başarı ile tamamladıktan sonra kursta öğretildiği gibi bir sunum hazırlamanız gerekmekte. Eğer ki bu sunum için kendinize güvenemiyorsanız bir uzman desteği alabilirsiniz. KOSGEB için danışmanık hizmeti veren bir çok firma bulunuyor bu firmalar aracılığı ile sunumuzunu profesyonel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Böylelikle başvuru kabul oranını biraz daha yükseltebilirsiniz.