Facebook ve whatsapp kullanıcıları şu aralar her iki platform için sıkıntı yaşıyor. Akıllara ilk gelen soru Facebook hacklendi mi oldu. Fakat bu sorunlarla ilgili Facebook’dan resmi bir açıklama geldi. İşte facebook neden açılmıyor sorusunun cevabı….
Facebook şu sıralar kullanılamıyor. Dünya genelinde olan bu sıkıntı aynı zamanda whatsapp kullanıcılarında da yaşanıyor. Peki bu sıkıntının sebebi nedir ? Facebook konu hakkında açıklamada bulundu İşte o açıklama ;
“Sorunun en kısa sürede çözülmesi için dikkatle çalışıyoruz ancak sorunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz.” ifadesi yer aldı.
Facebook’un 20.49’da yaptığı açıklamada ise; “Bazı kişilerin Facebook uygulama ailesine erişmekte zorluk yaşadıklarının farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz”
Facebook Bağlantı Sorunu
Bizin düşüncemiz Facebook’un sunucularında enel bir sıkıntı meydana gelmiş olması. Facebook her ne kadar yalanlıyor da olsa büyük ihtimalle DDOS saldırısı ile karşı karşıya olabilirler. Çünkü açılmama sorunu sunucu sorunu gibi görünüyor.