İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edilirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 52 yaralının ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildiği bilgisini verdi. GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI CNN Türk canlı yayınına bağlanan görgü tanığı Metin Özkaya kazayla ilgili açıklamalarda bulundu….
İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edilirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 52 yaralının ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildiği bilgisini verdi.
CNN Türk canlı yayınına bağlanan görgü tanığı Metin Özkaya kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkaya, “Bu akşam çok ilginç bir olay yaşadık. Marineturk adlı bir muhallebicinin brandası sadece 10 dakikalık bir kasırgada uçmaya başladı. Herkes brandalar uçuyor diye koşmaya başladı. Bir anda bir desibelleri rekor derecede aşacak bir uçak sesi duyduk. Başımızı gökyüzüne çevirdiğimizde uçağın korkunç bir şekilde alçaldığını gördük. Sanki üstümüze düşecekmiş gibi. Büyük bir gürültüyle Sabiha Gökçen’e doğru yöneldi ve biz korkuyla oradaki insanlarla birlikte dehşeti yaşadık. Bence bu büyük fırtınadan etkilenen uçak erken zamanda alçaldığı için büyük bir süratle piste yöneldi.
Bu olay yarım dakika sürdü. Bulunduğumuz yerin üstü kapalı olduğu için hemen ben brandaların etrafından dışarı doğru ‘Üstümüze uçak mı düşüyor?’ diye koştum. Uçağın alçaldığını ve sanki evlerin üstüne düşecekmiş gibi bir his oluştu içimde. Pilot sonra uçağı toparladı ve tekrar yükseldi ama evlerin arasında kayboldu. Uçak erken alçaldığı için pistte toparlayamadı.
Öte yandan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, pistten çıkan uçağa ilişkin, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 19.40 itibarıyla 52 yaralının ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildiği bilgisini verdi.
Yerlikaya, Twitter hesabından kazaya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 19.40 itibarıyla 52 yaralımızı ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk ettik. 112 Acil, 110 İtfaiye ve AFAD ekiplerimizce başlatılan tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.
Son Dakika: Sabiha Gökçen’de pistten çıkan uçak parçalandı: 139 yaralı var Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçak kazasından ilk görüntüler Son Dakika: Sabiha Gökçen’deki uçak kazasıyla ilgili Ulaştırma Bakanı’ndan ilk açıklama: Can kaybı yok Sabiha Gökçen’deki uçak kazasının ardından telsiz konuşmaları ortaya çıktı Son dakika: Sabiha Gökçen’de pistten çıkan uçağın yolcuları böyle tahliye edildi Sabiha Gökçen’deki uçak kazasından yaralı olarak kurtulan yolcuların ilk görüntüleri ortaya çıktı
: Görgü tanığı, Pegasus Hava Yolları’na ait uçağın düşme anını anlattı
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap