Apartman, otomobil, işyerleri, tarım sektöründe sağlık ve koruma amaçlı olarak ilaçlama yapılmaktadır. Böcek ilaçlama, haşere ilaçlama ya da oluşan ya da oluşabilecek bir güçlere karşı dezenfektan yapılması için ilaçlama pompası ihtiyacı vardır. İlaçlama pompası modelleri arasında basınçlı ilaçlama pompası, mekanik ilaçlama pompası, benzinli ilaçlama pompası gibi çeşitler mevcuttur.
İlaçlama makinesi kullanılacak ilaç ya da karışımın sağlanması ile cihazın deposuna yüklenmesinden sonra çalışma başlar. Dünya nüfusunun artması sonucu oluşan virüslere karşı yapılacak olan dezenfektan çalışmaları içinde, dezenfektan makinesi ihtiyacı İlaçlama Pompalama sitesinden temin edeceğiniz bu pompalar sayesinde giderilir. İlaçlama pompasından tam verim alabilmek için cihazın tam basınç altında çalıştırılmasına dikkat edilmelidir.
İlaçlama Pompası Nasıl Kullanılır?
Basınçlı ilaçlama pompasında güvenlik valfine bağlı olan huni biçimindeki vana sayesinde basınç ayarı yapılır. Dezenfektan makinesi içerisinde kullanacağınız kimyasal madde ya da ilaçların güvenlik kriterlerine uygun olduğundan emin olunuz. İlaçlama pompaları belirli bir sıralamaya uygun çalışma prensipleri içerir. Bu prensipler içerisinde pompa kolunun sökülüp, daha sonra ilaç doldurulması, akabinde kapatılıp kullanacağınız basıncın ayarlanabilmesi için belirli bir adette pompalanması ve kullanıma hazır hale getirilmesi önemlidir.
Hava basınçları belli bir değere ulaşınca emniyet supapları fazlayı atar. Pompalar ilaç deposu, tabancası, pompa kolu, sırt taşıma tertibatı gibi grupların birleşmesinden oluşur. İlaçlama Pompaları sitesinden pompa çeşitlerine ulaşabilirsiniz.