Rapora göre, 2020 yılı Türkiye’de medya ve reklam yatırımlarının mecra paylarına bakıldığında bunun yüzde 90’ının TV ve dijital mecraların oluştuğu görülüyor. Pandemi ile birlikte dijital mecralara yapılan reklam yatırımlarının büyük oranda arttığını belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “ Eğitimden STK’lara sağlıktan mobilyacıya kadar birçok sektör, dijital mecralara yaptığı minimum yatırım ile maksimum geri dönüş alıyor. Şirketlerin hedef kitleye doğrudan ulaşması ve geri dönüşü hızlı bir şekilde alması, dijital reklamların en büyük tercih sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Dijital pazarlama pandemi ile büyük bir ivme yakaladı ve bu ivme gelişen teknoloji ve inovasyon ile katlanarak devam edeceğini öngörüyoruz. Dövizin yükselmesi sektör için bir tehdit ancak dijital pazarlamanın avantajını yaşayan şirketler yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor ”dedi.
Reklam tarihinde ilk defa yayınlanan Reklamın Ekonomiye Katkısı Araştırma Raporu’na göre, son yıllarda (2019-2020) reklam ve medya yatırımlarının yüzde 23,52 oranında arttığını ve 1 TL’lik reklam ve medya yatırımının, milli gelire 19,4 TL geri dönüş sağladığını ortaya konuluyor. Avrupa’daki dijital reklam yatırımlarının bir önceki yıllara göre büyüme hızı göz önüne alındığında Türkiye’nin 2020’de dijital reklamcılık yatırımlarında en fazla büyüme gösteren ülke olduğu görülmektedir. Dijital dünya, yaratıcılık alanında sayısız fırsatlar ile ekonomiye yön vererek milli gelirlere katkı sağlamakta ve güçlendirmektedir.
Araştırmaya göre yüzde 90 oranında televizyon ve dijital mecralarda reklam yatırımlarının olduğunu belirten Dijital Pazarlama Okulu Yasin Kaplan, “ Dijital pazarlama yatırımlarının her yıl bir önceki yıla göre 2-2.5 kat artacağını düşünüyoruz. Kurun artmasına rağmen yatırımların hızlıca kendisini amorti etmesi, doğrudan hedef kitleye ulaşılması ve minimum bütçelerin de kabul gördüğü dijital pazarlamada yatırımları durdurmuyor. Gelişen teknoloji ve inovasyonla birlikte pandemide yakaladığımız ivmenin daha da katlanacağını öngörüyoruz ”dedi.