Dün akşam gerçekleşen ortak yayın ile ilgili konuşan Yıldırım; “Yayının ne getirdiği ne götürdüğü konusu İstanbulluların takdiridir. Söyleyeceklerimizi söyledik, söyleyemediklerimiz de oldu. Düşüncelerimizi İstanbul halkı ile paylaştık. Olmuş bitmiş iş üzerine yorum yapmamız uygun olmaz ” ifadelerini kullandı.
Yayın sonrası Erdoğan’la görüştü mü?
Yıldırım şöyle devam etti;
Yayın öncesi bir nikahta Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya geldik. Yayınla ilgili herhangi bir konuşma olmadı, konuşmaya da ihtiyaç yok. Yayın sonrası telefonda konuştuk, Fazla yorum yapmadı ‘Hayırlı olsun’ dedi.
Sayıştay raporu tartışması
Yıldırım, Sayıştay’dan yapılan açıklama ile dünkü ortak canlı yayında gündeme gelen ve Ekrem İmamoğlu’nun öne sürdüğü İBB’deki zarar tablosunu gösteren raporun yalanmasına ilişkin, ”Sayıştay bizim söylediklerimizi doğruluyor, demek ki Ekrem bey yanlış biliyor” ifadelerini kullandı.